I fredags gjorde vi Tacos och efteråt blev det en massa sallad kvar, as always.
tips 1:
Igår gjorde vi Kassler med ananas-grejsimojs
3 portioner:
Ugnen: 200 grader
Detta behöver du:
Ett paket Kassler
Skivade ananasbitar
Grädde
Cashewnötter
Riven ost
Jasminris
Så här gör du:
Ta 3 dl ris med 6 dl vatten, salta och låt koka upp under lock.
När vattnet kokar, sänk värmen och ställ kastrullen halvt på plattan och låt stå tills allt vatten är borta.
Skiva kasslern så det blir 2-3 bitar till varje person och stek lätt.
Lägg sedan kasslern i en ungsfast form med en ananansskiva mellan varje kasslerbit.
Häll över skyn från stekpannan, grädde, nötter och sist osten över.
In i ugnen och låt vara tills riset är klart.
Servera och njut :)
tips 2:
Jag hade tagit en väldigt stor bit kassler så det blev en bit över, som jag idag använde till lunch.
Jag gjorde en sallad från det som var över från tacosen och tärnade ner ananas och kasslern, serverade med bröd.
tips 3:
Till middag idag blir det baconinlindad kyckling, tzatziki och potatishalvor.
3 portioner:
ugnen 225 grader.
Detta behöver du:
Kycklingfiléer ca 500 gram (2-3 st innerfiléer/person)
200 gram bacon
4-6 medelstora fasta potatisar
Turkisk Yoghurt
1/2 gurka
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
Matolja
oregano
(krydda kycklingen efter smak, jag använde, salt, vitpeppar och grillkrydda)
Krydda kycklingen och linda in den i baconen så slutet handlar i botten och lägg i en ugnsfast form.
Skär potatisen i halvor, pensla på olja och salta, peppra och häll på lite oregano.
och släng in i ugnen. låt stå i ca 30-40 minuter.
Tzatzikin gör du så här:
Riv gurkan med ett rivjärn och häll i geggan i en sil, tryck av saften som blir och lägg sedan gurkmassan i en bunke, häll i turkisk yoghurt, och pressa i vitlöksklyftorna, salta och häll i lite vitpeppar, blanda om och låt sedan stå i kylen tills det är dags att servera maten.
Till kan man även ha en sallad med lite fetaost och gärna ett gott bröd till!
Bon appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar